Contact|

6e Congres (Psycho)Trauma


31 maart 2020 | Aristo, Amsterdam

Een trauma kan overal zijn, een trauma vergeet je niet

Getuige zijn van huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing, pesten, seksueel geweld (straat) criminaliteit, slachtoffer van verkeersincidenten, dood en verlies: het zijn gebeurtenissen die diep ingrijpen in het leven en welzijn; van kind tot volwassene.

De cijfers liegen er niet om: vier op de vijf mensen maken in het leven één of meerdere schokkende gebeurtenissen mee. Van hen ontwikkelt 10% een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Als hulp-, zorg- of dienstverlener heeft u tijdens uw werk regelmatig te maken met cliënten en patiënten die traumatische ervaringen te verwerken hebben. De signalering, begeleiding en behandeling van getraumatiseerde mensen is geen gemakkelijke opgave.


Een trauma kan overal zijn, een trauma vergeet je niet

Traumatische ervaringen kunnen littekens achterlaten, bij kinderen en (jong)volwassenen. Hierbij gaat het om zowel psychologische als fysieke gevolgen. Het in staat stellen van een cliënt of patiënt om een trauma te verwerken is dus van groot belang; wanneer een verwerkingsproces niet goed verloopt of stagneert, kan zich een PTSS ontwikkelen.

Dit congres heeft als doel om u kennis te laten maken met de meest recente wetenschappelijke inzichten  en praktische ervaringen op het gebied van traumaverwerking. Resultaten uit verschillende onderzoeken en praktijken worden uiteengezet. 
Heeft u een nieuw, werkzaam initiatief, een methode of interventie die helpt bij signalering, behandeling of verwerking van trauma? Vindt u het leuk om kennis over te brengen en te delen met andere professionals? Werk dan mee aan dit congres en lever een bijdrage in de vorm van een deelsessie. Een voorstel voor een deelsessie kunt u indienen via online formulier op deze website.